Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Venzo | Cursus Fondsenwerving

1 oktober 2016 @ 10:00 - 16:00

€20
Uitnodiging
Cursus: Fondsenwerving

 

In Amsterdam zijn veel maatschappelijke (zelf)organisaties die zich inzetten voor de stad en haar bewoners. De subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente worden steeds minder en organisaties kijken naar andere manieren om de continuïteit te waarborgen. In Nederland is veel geld beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven, maar het krijgen van voldoende financiering is zo gemakkelijk nog niet. In de cursus “Fondsenwerving” ga je aan de slag met het vergroten van je kansen door het optimaliseren van je projectplan en aanvraag.

De cursus

 

Dag 1: Jouw idee

 

Voor sociale en creatieve instellingen zijn er enorm veel mogelijkheden voor het vinden van financiering. Het krijgen van voldoende financiering is echter niet zo makkelijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw idee potentiële financiers overtuigt? Hoe zorg je ervoor dat je het idee straks ook netjes en binnen budget realiseert? Is een verdienmodel mogelijk? Wat moet er eigenlijk allemaal in een aanvraag staan? En welke mogelijkheden zijn er precies?

In dit gedeelte is er veel ruimte voor interactie, opdrachten en vragen. En iedereen krijgt huiswerk: maak, op basis van het in deel 1 geleerde, een nieuw of verbeterd businessplan van jouw project.

Dag 2: Terugkoppeling

 

In deze tweede sessie zullen we op basis van alle businessplannen meer de diepte ingaan. Zijn de aantallen, tijdsplanning, financiën en doelen realistisch? Is het overtuigend opgeschreven? Wat kan er nog beter? Is aan alle formele criteria voldaan? Welke financieringsmogelijkheden zijn er voor jouw plan?

Voor wie

 

Mensen die al enige ervaring hebben in het organiseren van projecten, maar die graag een extra stap willen zetten en professioneler willen werken.

Werkwijze

 

Interactieve bijeenkomsten waarbij dialoog, presentatie, oefening en evaluatie elkaar afwisselen.

 

Resultaten

 

Aan het eind van deze bijeenkomsten heb je jouw projectvoorstel/ aanvraag geoptimaliseerd.

Na succesvolle deelname aan deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

 

Bijeenkomsten

 

Bijeenkomst 1 zaterdag 1 oktober 10:00 – 16:00u

Bijeenkomst 2 zaterdag 29 oktober 10:00 – 16:00u

Aantal deelnemers: 12 personen (maximaal)

Locatie: Nader aan te kondigen

 

Aanmelden?

 

Stuur een mail naar a.mensah@venzo.co.nl met daarin je NAW gegevens, email-adres en telefoonnummer. Aanmelden voor deze workshop kan tot en met 25 september 2016.

Venzo

Gegevens

Datum:
1 oktober 2016
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€20
Site:
http://www.venzo.co.nl/index.php?r=nieuws%2Findex

Organisator

Venzo
Telefoon:
020-7601170
E-mail:
info@venzo.co.nl
Bekijk de site van Organisator