Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stem op een Vrouw | Verkiezingsdebat Emancipatie: De Toekomst van Amsterdam

12 maart 2018 @ 19:00 - 22:00

€6

Op maandagavond 12 maart organiseert Stichting Stem op een Vrouw een debat met vrouwelijke kandidaat-raadsleden over de toekomst van Amsterdam. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart gaan deze vrouwelijke politici met elkaar in debat over hun plannen voor de stad.

Bevestigde partijen zijn: Amsterdam BIJ1, D66 Amsterdam, GroenLinks Amsterdam, Piratenpartij Amsterdam, PvdA Amsterdam, SP Amsterdam, Partij voor de Dieren Amsterdam en De Amsterdamse VVD. De moderator voor de avond is Dionne Hafiez!

Emancipatie als rode draad
In drie rondes gaan de kandidaten de verkiezingsstrijd aan over economie, onderwijs en zorg. Het thema ‘emancipatie’ loopt als rode draad door het debat. Dit thema wordt breder getrokken dan alleen vrouwenemancipatie; er is onder meer aandacht voor de ervaringen van jongeren, LGBTQ+, verschillende opleidingsniveaus en Amsterdammers van kleur.

Er wordt gedebatteerd over kwesties zoals: Hoe gaan we jeugdwerkloosheid tegen? Moet de gemeente een collectieve zorgverzekering voor iedereen beschikbaar maken? Hoe zorgen we dat de doorstroom van mbo naar hbo verbetert? En hoe kunnen we discriminatie op de arbeidsmarkt tegengaan?

Slechts 33 % vrouwen
Stem op een Vrouw stelt dat iedere gemeente baat heeft bij een raad die haar inwoners goed representeert. In Amsterdam is op dit moment echter slechts 33 procent van de raadsleden vrouw. Om dit te veranderen is het belangrijk dat kiezers kennis maken met vrouwelijke kandidaten. Daarom wordt hen met dit debat expliciet een podium gegeven.

Tickets
Je kan hier kaartjes bestellen.

Organisatie
Stem op een vrouw, kijk voor meer informatie op de website of op Facebook.

 

stem op een vrouw

Gegevens

Datum:
12 maart 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€6

Organisator

Stem op een Vrouw
E-mail:
info@stemopeenvrouw.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Oude Lutherse Kerk
Singel 411
Amsterdam,
+ Google Maps