Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgeracademie | Workshop: Omgaan met psychosociale problemen

17 maart 2018 @ 11:30 - 16:00

€10

Tijdens het (vrijwilligers)werk kom je met allerlei mensen in aanraking, vooral als het gaat om (vrijwilligers)werk waarbij je anderen begeleid of behandelt. Nou kan het wel eens voorkomen dat je een ‘niet-pluisgevoel’ krijgt bij mensen die je begeleidt of behandelt, die bij je komen voor andere vragen dan hun psychosociale gezondheid. Is dit bij jou ook weleens het geval en zoek je naar mogelijkheden om met zo’n cliënt in gesprek te gaan over het signaal dat je hebt opgepikt en om hem/haar indien nodig door te verwijzen?

De workshop
In deze workshop ga je aan de slag met het vergroten van jouw kennis en vaardigheden op het gebied van (vroeg)signalering van psychosociale problematiek, dit bespreekbaar maken en de toeleiding naar hulp biedende instanties. We gaan in op wat is psychosociale problematiek en wat het belang is van (vroeg)signalering.

Ook besteden we aandacht aan het signaleringsproces en oefenen we met het toepassen van signaleringsstappen in de praktijk. Waar moet je voor oppassen, welke signalementen kan je opvangen en hoe ga je hier zorgvuldig over in gesprek met de persoon waarmee je werkt, zijn enkele vragen die centraal staan.

Voor wie
Deze basistraining is bedoeld voor vrijwilligers die werken met mensen die risico lopen op het ontwikkelen van psychosociale problemen zoals somberheid, angst of eenzaamheid.

Kosten
€10,-

Aanmelden
Stuur een mail naar info@burgeracademie.nu met daarin de naam van het aanbod dat je wil volgen, je NAW gegevens, je e-mailadres en je telefoonnummer. Aanmelden voor deze cursus kan tot en met 11 maart 2018. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met informatie over de betalingswijze. Wees er snel bij want vol is vol. Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Volg de burgeracademie dan op Facebook: www.facebook.com/burgeracademie.

Vragen
Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de burgeracademie via 020 760 11 70 of info@burgeracademie.nu.

 

burgeracademie logo

 

 

Gegevens

Datum:
17 maart 2018
Tijd:
11:30 - 16:00
Kosten:
€10

Organisator

Burgeracademie
Telefoon:
020-7601170
Bekijk de site van Organisator

Locatie

ROC Zuidoost
Fraijlemaborg 135
Amsterdam , 1102 CV Nederland
+ Google Maps