Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Single SuperMom | Debat met en over single moms

7 maart 2018 @ 10:00 - 12:00

Amsterdam telt ruim 40.000 eenoudergezinnen, die zorg dragen voor in totaal bijna 62.000 kinderen. In 86,5% van deze eenoudergezinnen staat een moeder aan het hoofd. De economische positie van deze gezinnen is zorgelijk: alleenstaande moeders hebben twee keer zoveel kans op armoede als andere vrouwen. Met jonge kinderen is het moeilijk voor de moeders om te werken, en daardoor is het later nog moeilijker om een baan te vinden, omdat ze weinig werkervaring hebben. Dit is een neerwaartse spiraal, die behalve economische ook fysieke en mentale problemen kan opleveren. De enige manier waarop deze spiraal doorbroken kan worden, is door het versterken van de positie van de moeders. Dat is niet alleen goed voor de moeders, maar voor de maatschappij als geheel: waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen stelde bijvoorbeeld naar aanleiding van de dodelijke schietpartij op Wittenburg van eind januari dat de stad moet investeren in de relatie met moeders.

De opzet van het debat
Het debat zal plaatsvinden op 7 maart, van 10:00-12:00. We kiezen voor een tijdstip in de ochtend, zodat onze single moeders erbij aanwezig kunnen zijn. Het debat wordt vormgegeven langs een aantal stellingen. De stellingen worden van tevoren bepaald door een werkgroep van single moeders. Tijdens het debat zullen zowel alleenstaande moeders als hun kinderen vragen stellen.

Aanmelden
Je kan je via de website aanmelden.

Over Stichting Single SuperMom
Stichting Single Supermom zet zich sinds 2008 in voor alle single moeders in Nederland. Doel van de stichting is de positie en het welzijn van deze moeders te verbeteren, door hen te helpen hun economische en mentale zelfredzaamheid te verhogen. Inmiddels is Stichting Single Supermom het grootste landelijke netwerk voor alleenstaande moeders, met alleen online al ruim 32.000 volgers. Met netwerkactiviteiten, trainingen en workshops helpen ze elkaar. Zo vinden ze hun zelfvertrouwen terug, kunnen ze economisch zelfstandig worden, en krijgen ze de kans om een rolmodel te zijn voor hun kinderen. Kenmerkend voor de stichting is de laagdrempelige aanpak, focus op talent en de benadering van alle single moms als powervrouwen.

Deze werkwijze heeft inmiddels al tot meerdere nominaties (o.a. Joke Smitprijs, Amsterdammer van het Jaar) en steunbetuigingen (o.a. Jet Bussemakers en Koningin Máxima) geleid. Meer informatie over de stichting vindt u op singlesupermom.nl.

 

logo-ssm-1

Gegevens

Datum:
7 maart 2018
Tijd:
10:00 - 12:00

Organisator

Single SuperMom
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Westside Slotermeer
Burgemeester de Vlugtlaan 125
Amsterdam,
+ Google Maps