Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PO-raad – Internationale Vrouwendag 2021: met Madeleijn van den Nieuwenhuizen

8 maart 2021 @ 14:30 - 16:00

Een noodzakelijke beweging, een buzzwoord of ‘vinkjes zetten’? Het maatschappelijke thema diversiteit. Wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? En waarom is aandacht voor diversiteit zo belangrijk? Tijdens de 2021 editie van Internationale Vrouwendag duiken we tijdens een online evenement in de materie.

Dat doen we onder de kundige leiding van Ciana Mayan, van de Belbus bij Kassa en met spreker Madeleijn van den Nieuwenhuizen, ook wel bekend als @Zeikschrift op Instagram.

Heel jonge kinderen maken vaak geen onderscheid. Verschillen zien ze wel, maar daaraan wordt geen oordeel verbonden (eerder verwondering!). Oordeel komt pas later. Lesmateriaal geeft hier ook voeding aan: wat zijn de effecten van stereotype beschrijvingen van jongens en meisjes? Wat betekent een gebrek aan diversiteit voor de vorming van het wereldbeeld? En misschien wel het belangrijkste: welke rol heeft de sector bij deze vraagstukken? Want dat het onderwijs invloed heeft op de beeldvorming van kinderen, staat buiten kijf.

Een interactieve online bijeenkomst, waarbij alle ruimte is voor vragen en gesprek over diversiteit, pluraliteit en gelijkheid. Meld je aan via de website.

Organisator

PO-raad
Telefoon:
030 - 31 00 933
E-mail:
info@poraad.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online