Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie SPE: seksueel grensoverschrijdend gedrag

mei 20 @ 10:00 - 14:00

Datum: Vrijdag 20 mei
Locatie: De Boomsspijker (Recht Boomssloot 52) Amsterdam
Inloop: 9:30 – 10.00
Programma: 10.00 – 13.00
Lunch: 13:00 – 14.00We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de eerste kennissessie van dit jaar, die in het teken zal staan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De afgelopen tijd hebben we veel signalen opgevangen uit het veld over dit thema. Deze signalen zijn de basis geweest voor het inrichten van deze sessie.

De ochtend zal bestaan uit twee hoofdonderdelen: een panelgesprek en een interactieve workshop. We sluiten af met een gezamenlijke lunch.

 • Panelgesprek 
  We gaan in gesprek over: wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag? Welke factoren dragen bij aan het taboe eromheen? en welke rol spelen mannen in dit thema? Het panel zal bestaan uit:

  • Sara Alaoui Dekker van Stichting Together We Rise. Sara is ervaringsdeskundige en biedt met haar organisatie training en begeleiding van lotgenoten. Zij weet als geen ander hoe moeilijk de weg naar hulp kan zijn.
  • Stichting Emancipator zet zich in voor mannenemancipatie door de zorgzame kant van mannen te stimuleren en de gewelddadige kant te voorkomen. Door campagnes, projecten en activiteiten proberen ze de klassieke ideeën over mannen en vrouwen te doorbreken.
  • Cindy de Koning is netwerkspecialist in de regio Amsterdam met als expertise seksuele intimidatie. In haar werk komt komt zij in aanraking met de thema’s seksueel misbruik, uitbuiting en grensoverschrijdend gedrag. Binnen en buiten de politie creëert ze speciale aandacht voor meisjes en vrouwen.
 • Workshop
  In de workshop kijken we naar wat vrouwenorganisaties kunnen doen. Hoe ga je het gesprek aan met je achterban? Hoe kun je slachtoffers ondersteunen?

Deelname is gratis, je kunt alleen deelnemen aan het gehele dagprogramma. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan door te mailen naar info@spe-amsterdam.nl

We zien jullie allemaal heel graag 20 mei!

Het SPE-Team

Gegevens

Datum:
mei 20
Tijd:
10:00 - 14:00