Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus fondsenwerving – Van plan naar aanvraag

mei 21 @ 10:00 - 16:00

Fondsenwerving – Van plan naar aanvraag

De cursus

In Amsterdam zijn veel maatschappelijke (zelf)organisaties die zich inzetten voor de stad en haar bewoners. De subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente worden steeds minder en organisaties kijken naar andere manieren om de continuïteit te waarborgen. In Nederland is veel geld beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven, maar het krijgen van voldoende financiering is zo gemakkelijk nog niet. In de cursus ‘Fondsenwerving’ ga je aan de slag met het vergroten van je kansen door het optimaliseren van je projectplan en aanvraag.

Dag 1: Jouw idee
Voor sociale en creatieve instellingen zijn er enorm veel mogelijkheden voor het vinden van financiering. Het krijgen van voldoende financiering is echter niet zo makkelijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw idee potentiële financiers overtuigt? Hoe zorg je ervoor dat je het idee straks ook netjes en binnen budget realiseert? Is een verdienmodel mogelijk? Wat moet er eigenlijk allemaal in een aanvraag staan? En welke mogelijkheden zijn er precies?

In dit gedeelte is er veel ruimte voor interactie, opdrachten en vragen. En iedereen krijgt huiswerk: maak, op basis van het in deel 1 geleerde, een nieuw of verbeterd businessplan van jouw project.

Dag 2: Terugkoppeling
In deze tweede sessie zullen we op basis van alle businessplannen meer de diepte ingaan. Zijn de aantallen, tijdsplanning, financiën en doelen realistisch? Is het overtuigend opgeschreven? Wat kan er nog beter? Is aan alle formele criteria voldaan? Welke financieringsmogelijkheden zijn er voor jouw plan?

Voor wie

  • Mensen die al enige ervaring hebben in het organiseren van projecten, maar die graag een extra stap willen zetten en professioneler willen werken.
  • Mensen die een projectplan hebben waarmee ze een fonds willen aanvragen.

Resultaten

Aan het eind van deze bijeenkomsten heb je jouw projectvoorstel/ aanvraag geoptimaliseerd voor het aanvragen van fondsen.

Werkwijze

Interactieve bijeenkomsten waarbij dialoog, presentatie, oefening en evaluatie elkaar afwisselen.

Docent

Sjoerd Jurkovich

Praktische informatie:

Aanmelden tot

  • 15 mei 2022

Datum(s)

Dag 1:
21 mei 2022
van 10:00 tot 16:00 uur

Dag 2:
25 juni 2022
van 10:00 tot 16:00 uur

De aanvang is vanaf 09:30 uur, we starten om 10:00 uur!

Locatie

  • Venzo
  • Bijlmerdreef 432-434
  • 1102 AC Amsterdam

Gegevens

Datum:
mei 21
Tijd:
10:00 - 16:00
Site:
https://venzo.co.nl/aanbod/fondsenwerving-van-plan-naar-aanvraag-285/