Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen – start Orange the World campagne

25 november 2020 @ 08:00 - 17:00

25 november is de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De meeste voorkomende vorm van geweld in Nederland is geweld tegen vrouwen. Maar liefst 45% van de vrouwen in Nederland krijgt op een moment in haar leven met geweld te maken. Naar schatting wordt hiervan slechts 10% gemeld bij de politie. Om geweld tegen vrouwen te voorkomen en het melden ervan makkelijker te maken creëren UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao de Nederlandse campagne van de Orange the World. De campagne loopt van 25 november tot 10 december. In deze periode worden verschillende acties en activiteiten georganiseerd waaronder de volgende:

25 november: Nationale aftrap van de campagne, te volgen van 18:30 tot 19:45 via een live stream.

2 & 3 december: Workshops voor mannen over toxic masculinity en geweld tegen vrouwen van IT STARTS HERE, een campagne van de UvA. Voor meer informatie zie hun website.

7 december: Digitale demonstratie tegen geweld tegen vrouwen. Voor meer informatie zie Facebook.

16 november – april 2021: HEAR ME NOW, expositie en workshops rondom het thema seksueel geweld op verschillende plekken in Amsterdam. Voor meer informatie zie hun website.

 

 

Gegevens

Datum:
25 november 2020
Tijd:
08:00 - 17:00