Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dolle Mina Lezing Atria & Gemeente Amsterdam

10 december 2020 @ 19:30 - 21:00

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat feministische actiegroep Dolle Mina begon met haar vrolijke strijd voor vrouwenrechten. Daarom organiseren gemeente Amsterdam en kennisinstituut Atria samen de eerste jaarlijkse Dolle Mina lezing. Op 10 december tussen 19.30 en 21.00 uur wordt deze uitgezonden vanuit Felix Meritis in Amsterdam.

De hoofdspreker is Mandu Reid, leider van de Britse Women’s Equality Party en kandidaat voor burgemeester van Londen. Ze is de eerste vrouw van kleur in Engeland die leiding geeft aan een politieke partij, en spreekt in de media openlijk over hoe haar ervaring met abortus haar politiek actief maakte.

Andere sprekers tijdens de Dolle Mina lezing zijn onder meer Hedy d’Ancona (oud-politica en feministisch boegbeeld van de Dolle Mina-generatie), Rachel Rumai (schrijver, dichter en spoken word artist) en Eva de Goeij en Santi van den Toorn van de feministische actiegroep De Bovengrondse. In het programma wordt ingegaan op het belang van vrouwelijk leiderschap en intersectionele samenwerking om issues als menstruatiearmoede, toegang tot abortus en eerlijke werk-zorgverdeling aan te pakken. De Dolle Mina lezing is een initiatief van de gemeente Amsterdam en is georganiseerd in samenwerking met Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Voor meer informatie en aanmelden zie: https://atria.nl/agenda/dolle-mina-lezing-met-mandu-reid/

Gegevens

Datum:
10 december 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
Site:
https://atria.nl/agenda/dolle-mina-lezing-met-mandu-reid/

Locatie

Online

Organisatoren

Atria
Gemeente Amsterdam