Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Indische Buurtfestival

2 september 2023 @ 12:00 - 19:00

Ook dit jaar is het er weer: het Indische Buurt Festival! Een dag vol informatie, cultuur en eten & drinken uit jouw eigen wijk op zaterdag 2 september van 12.00 – 19.00 in de Javastraat in Amsterdam Oost. Live bands, bewonersinitiatieven, beeldende kunst, sport en spel en theater. Het thema is dit jaar: De Buurt Laat Je Niet Los!

Tijdens dit festival staan de lokale bewonersinitiatieven weer centraal. De Indische Buurt is trots op deze bewonersinitiatieven. Zij zorgen voor het extra vangnet voor hen die het moeilijk hebben. Want solidariteit, daar draait het meer dan ooit om in 2023. Meedoen moet voor iedereen mogelijk zijn. In crisistijden komt deze sociale waarde het eerst onder druk te staan. Bewonersinitiatieven bewaken deze waarde. Dat vieren wij elk jaar met een bruisend cultureel festival!

Wat is er te doen op het festival?

De initiatievenmarkt in de Javastraat trekt altijd veel bezoekers. Naast dat je je daar kunt laten vertellen wat de wijk allemaal aan moois te bieden heeft in het seizoen 2023-2024 kan je onder andere genieten van geweldige muziekacts als Imagine, Cut2TheBone en DJ Gatinha (JavaPodium, kruising Javastraat – Sumatrastraat) en een drankje doen bij de IJ-bar.

Of ga je voor The Human Jukebox van Bob Color, een salsademonstratie, theater of een sambaband? Ga dan naar het Cultopiapodium (t.h.v. Javastraat 110)!

Beeldende kunst bekijken? Dat kan in de KunstStraat (Sumatrastraat).

De ondernemers van de Javastraat zorgen voor heerlijk eten en drinken voor hun deur.

En het Kidsplein biedt de kleinsten het huttendorp van Jeugdland, sport & spel met Stichting BIGS en theater met Meneer Boom. Voor elk wat wils dus!

Kijk voor meer informatie op Home – Indische Buurt Festival

 

Gegevens

Datum:
2 september 2023
Tijd:
12:00 - 19:00