Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgeracademie – cursus ‘Fondsenwerving – van idee naar plan’

18 mei 2019 @ 10:00 - 16:00

Volgende week zaterdag 18 mei 2019 start de 2-delige cursus ‘Fondsenwerving – van idee naar plan’ van 10:00 tot 16:00 in het ROC van Amsterdam MBO College Zuidoost.

Velen lopen rond met mooie ideeën: de wereld of de eigen leefomgeving een betere plaats maken, een cultureel initiatief starten, samen met de buurt iets bijzonders opzetten of een eigen (sociale) onderneming beginnen.

Als je aan de slag wilt gaan met het realiseren van jouw idee, dan is het belangrijk dat jouw idee zo helder en duidelijk mogelijk op papier staat in de vorm van een projectplan! In deze cursus gaan we aan de slag met jouw idee en leer je hoe je een volledig en concreet projectplan maakt.

De cursus

In deze 2-delige cursus ga je aan de slag met het omzetten van jouw idee naar een solide projectplan. We behandelen de volgende vragen:

  • Wat is een goed idee?
  • Wat is er nodig om van een idee naar een realistisch plan te gaan?
  • Waarom werken sommige plannen wel en andere plannen niet? Welke valkuilen kom je tegen? Hoe kan je hiermee omgaan?
  • Welke elementen staan in elk goed plan? En hoe kan ik dit uitwerken voor mijn eigen idee?

Voor wie

Deze cursus is voor mensen die graag een project willen organiseren en hiervoor een gedegen projectplan willen schrijven.

  • Actieve bewoners;
  • Stichtingen en verenigingen;
  • (Sociale) ondernemers.

Werkwijze

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, handige tools zoals een businessmodel canvas, normale business strategieën en nog veel meer, onderzoeken we samen op welke manier je jouw droom het beste kan realiseren.

Resultaten

Na deze cursus staat je businessplan en kan je doorstromen (voor non-profit sociale en culturele ideeën) naar de cursus fondsenwerven in het najaar, waar je leert hoe je het plan kan financieren. Mensen met een for-profit plan, kunnen direct na deze cursus aan de slag en hun plan bijvoorbeeld indienen bij een leverancier voor microkrediet, een bank of elders.

Aanmelden?

Kijk voor meer informatie over deze cursus en de aanmeldingsmogelijkheden op https://burgeracademie.nu/product/fondsenwerving-van-idee-naar-plan-mei-2019/.

 

Gegevens

Datum:
18 mei 2019
Tijd:
10:00 - 16:00

Locatie

ROC Zuidoost
Fraijlemaborg 135
Amsterdam , 1102 CV Nederland
+ Google Maps