Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Argan | Filmvertoning ‘Broeders’ & nagesprek

5 april 2018 @ 19:00 - 21:30

Op donderdag 5 april vertoont Argan de bioscoopfilm ‘Broeders’ met een nagesprek met producent Germen Boelens en acteur Walid Benmbarek.

Wanneer Yasin El Amrani na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië, maakt zijn familie in Nederland zich grote zorgen.

Zijn oudere broers, tegenpolen stand up-comedian Hassan en militair Mourad, besluiten hun broertje zelf op te sporen en hem mee terug te brengen. Terwijl Hassan en Mourad met minimale voorbereiding of aanknopingspunten de levensgevaarlijke tocht naar Daraa ondernemen, worden de broers in dit drama geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en beperkingen.

‘Broeders’ is een film over broederschap, vertrouwen en oorlog, en laat daarbij zien hoe gemaakte keuzes in het leven soms onverwachte, maar grote, effecten hebben.

Programma
Na de vertoning bespreekt onze moderator Steffi van Breugel met Germen Boelens en Walid Benmbarek over de totstandkoming van deze film en in hoeverre fictie en non-fictie met elkaar verweven zijn. Uiteraard is er gelegenheid om zelf vragen te stellen aan onze sprekers.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@argan.nl

logo-argan

Gegevens

Datum:
5 april 2018
Tijd:
19:00 - 21:30

Locatie

Stichting Argan
Jan Tooropstraat 6A
Amsterdam, 1062BM Nederland
+ Google Maps