Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SEZO | Werken en leren tegelijk

1 september 2017 @ 08:00 - 17:00

Werken en leren tegelijk

 

Een ‘Facility Host’ is een ‘regelaar’ bij uitstek. Vanuit uiteenlopende werkzaamheden als ruimtes klaarmaken, voorraad helpen beheren, klein onderhoud en catering is de facility host dé helpende hand in de keuken of van de facilitair manager en gastvrij aanspreekpunt voor bezoekers.

De opleiding ‘Dienstverlening in de Hospitality’ vindt plaats op locatie Daadkr8. Het ROCvA verzorgt 1 dag per week de lessen op locatie. De entreeopleiding duurt 1 jaar, met mogelijkheid door te stromen naar MBO niv. 2 in twee jaar. Vanaf de eerste dag gaan deelnemers aan de slag in Daadkr8 of bij Vrouw en Vaart door middel van diverse barwerkzaamheden, maar ook als gastvrouw/ gastheer. Daarnaast behoren taken als helpen bij cateringopdrachten, veiligheid, beheer, schoonmaak en klein onderhoud tot het pakket. Verder doen deelnemers zo snel mogelijk ook horeca-ervaring op bij verschillende bedrijven in de buurt. Tijdens de opleiding biedt SEZO deskundige praktijkbegeleiding met extra ondersteuning van gemotiveerde vrijwilligers.

Doelgroep

Het leerbedrijf dienstverlening in de hospitality richt zich op:
• Doorburgeraars: mensen die de inburgeringscursus hebben afgerond en daarna proberen werk te vinden, hoe moeilijk dat ook is als je de taal nog maar minimaal spreekt.
• Deelnemers met een vluchtelingenstatus , en mensen die al langer geleden naar Nederland zijn gekomen, statushouders.
• De leerwerkplekken zijn verder voor bewoners uit Amsterdam Nieuw-West met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook voor deelnemers die toe zijn om de stap richting arbeidsmarkt te maken.

Criteria

• Voor dit traject moet het Nederlands op niveau A2 zijn. Bij twijfel over het taalniveau zal het ROCvA de afdeling Educatie inschakelen voor een test.
• Voor statushouders is het mogelijk via de gemeente een taalboost te krijgen voor aanvang van het traject.
• 24 – 32 uur per week beschikbaar zijn, deels flexibel (in de avond – en weekenduren)
• Meedoen met behoud van uitkering is mogelijk na goedkeuring van klantmanager, opleidingskosten worden zo mogelijk vergoed.

Uitstroom

Iedere kandidaat start met een persoonlijk ontwikkelplan (POP). Hierin staat beschreven wat de toekomstwensen qua werk zijn en wat de mogelijkheden zijn. Het leerbedrijf gaat samen met het Werkgeversservicepunt (WSP) en het ROCvA met de kandidaten kijken naar deze wensen en gaan tegelijkertijd op zoek naar een passende baan voor in de toekomst. Na een half jaar gaan de kandidaten met een snuffelstage aan de slag binnen een bedrijf en komen 1 dag per week voor onderwijs nog naar het leerbedrijf. Ze vervolgen hun Entreeopleiding of stromen indien mogelijk in dienst bij een bedrijf versneld door naar een niveau 2. Deelnemers die na twee jaar de opleiding op niveau 2 behalen, hebben daarna geen inburgeringsplicht meer. Met deelnemers die uitstromen met een diploma op niveau 1 wordt tussentijds gekeken hoe het inburgeringsexamen gehaald kan worden.

Baanperspectieven

De opleiding leidt op tot ondersteunende beroepen in de gastvrijheidsbranche, met veel mogelijkheden in een stad als Amsterdam. Het gaat om verschillende bedrijven die met voeding te maken hebben, zoals restaurants, hotels, cafés , bakkerijen, fastfoodservices (Pancakes, Starbucks), cateringbedrijven, conferentieoorden, zalencomplexen en diverse productieomgevingen.Ook kunnen deelnemers uitstromen naar de schoonmaakbranche en zijn er mogelijkheden bij onder meer kantoren en bij facilitaire diensten van instellingen.

Aanmelden en meer informatie via m.vandepol@sezo.nl / 06 – 39 01 13 30

De opleiding start in september 2017

 

 

Gegevens

Datum:
1 september 2017
Tijd:
08:00 - 17:00

Organisator

Sezo
E-mail:
m.vandepol@sezo.nl

Locatie

Mannencentrum Daadkracht
President Allendelaan 719
Amsterdam,
+ Google Maps