Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZID Theater | Culturade festival

18 juni 2016 @ 14:30 - 17:00

Op zaterdag 18 juni organiseren de Cultuurgidsen Nieuw West het Culturade Festival, waarmee ze hun training afsluiten. Op het festival kun je gratis meedoen aan verschillende workshops en activiteiten en kennismaken met de nieuwe CultuurGidsen.

Reizen, ontmoeten en verbinden zijn de thema’s van het festival. Indonesische buurtbewoners vertellen hoe de Indische recepten op reizen over de hele wereld zijn meegegaan en onderdeel zijn geworden van andere culturen. In een koffieproeverij hoor je het verhaal van de boon en zijn omzwervingen over de hele wereld. Doe mee met een workshop waarin je elkaar al schilderend beter leert kennen of leer dansen tijdens een Mexicaanse bruiloft! Er wordt ook een videodocumentaire over de buurt vertoond die één van de CultuurGidsen heeft gemaakt.

Wat is een CultuurGids?

Een CultuurGids is iemand die zijn of haar creativiteit inzet voor de buurt. Tijdens een tien weken durende training van het ZID Theater leerden de CultuurGidsen uit Geuzenveld om hun talenten in te zetten voor de wijk en projecten te organiseren voor buurtbewoners. Tijdens de Culturade ontvangen de Cultuurgidsen hun certificaat waarmee ze officieel aan de slag kunnen als CultuurGids in hun wijk.

ZID Theater

ZID verbindt kunst, cultuur en samenleving door creatieve talenten van mensen in te zetten voor positieve verandering. ZID Theater – Community Art & Performance Center is een culturele organisatie, gevestigd in de Kolenkitbuurt in Amsterdam, Nederland. Hiervoor opereerde ZID Theater sinds 1992 als een professionele theatergroep, die multidisciplinaire voorstellingen speelde in binnen –en buitenland. Op de Balkan betekent het woord ZID ‘de muur’. Voor ZID Theater staat het voor het doorbreken, slechten van muren tussen mensen door middel van theater. ZID maakt theaterproducties met wijkbewoners en professionals samen en is actief op het vlak van community art, cultuurparticipatie en talentontwikkeling.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer wil weten over het Culturade Festival of laten weten dat je aanwezig bent? Stuur een mailtje naar info@zidtheater.nl
Voor meer informatie over CultuurGidsen of het ZID Theater kijk je op de website

De CultuurGidsen hopen je zaterdag 18 juni te zien in het Pluspunt!

Gegevens

Datum:
18 juni 2016
Tijd:
14:30 - 17:00
Site:
www.zidtheater.nl/activiteit/eindfestival-cultuurgidsen-nieuw-west

Organisator

ZID Theater
Telefoon:
020 4888449
E-mail:
info@zidtheater.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

PlusPunt
Albardakade 5-7
Amsterdam, 1067DD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6112083