Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Women’s March Amsterdam

9 maart 2019 @ 12:30 - 15:00

2019 gaat niet alleen over vrouwen.
Het gaat over iedereen. Over intersectioneel feminisme, want elke vorm van onderdrukking staat met elkaar in verbinding.

“There is no thing as a single-issue struggle, because we do not live single-issue lives”, Audre Lorde schreef dit in 1982, niet alleen als vrouw – maar als een zwarte vrouw, met wortels diep in de Caraïben. Ze sprak als een lesbische vrouw, een moeder, een geliefde, een activist, een kind van immigranten, een feminist, een womanist, een geleerde, een dichter en, in haar woorden, “a warrior”.

Net zoals jij. Jij loopt ook niet alleen mee vanwege je gender.
Jij loopt mee voor het recht om te kunnen zijn wie je bent – en je bent niet gewoon ‘1 ding’.
Toen je opstond tegen intimidatie, deed je dat niet alleen voor jezelf. Je deed dat voor de persoon naast je. Voor je geliefden die lastig zijn gevallen op straat, in de club of in hun eigen huizen en scholen.
Toen je schreeuwde ”MIJN LICHAAM MIJN RECHTEN”, maakte je duidelijk dat je het recht hebt om je lichaam te delen met wie je wilt – voor genot, niet voor pijn. En dat iedereen hetzelfde recht heeft als jij. Leven zonder angst, met respect, gelijke lonen en hetzelfde recht op rechtvaardigheid ongeacht huidskleur, inkomen, religie of kunnen.

Over onze rechten kan je niet onderhandelen!

Wanneer mensen iemand in elkaar slaan – een transvrouw, een tiener met een hijab of een zwarte man -, is het een aanval op iedereens rechten. Dat is waarom wij de straat op gaan. Niet om iemand een stem te geven, maar om de stemmen aan te vullen.

Wanneer onze stem meer gehoord worden dan die van een ander, dan is het onze verantwoordelijkheid ons uit te spreken. Wij erkennen dat en daarom staan we achter al de progressieve en activistische stemmen in Nederland. We doen dit samen – dus we laten ons horen als 1 stem, gerepresenteerd door ons allen.

Ongegeneerd feministisch, anti-racistisch en inclusief. Daar gaat 2019 om.

Voor meer informatie over de Women’s March Amsterdam kan je mailen naar march2019@womensmarchnetherlands.nl of de Facebook eventpagina bezoeken.

 

Gegevens

Datum:
9 maart 2019
Tijd:
12:30 - 15:00
Evenement Categorie: