Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Venzo – Opstapje naar vrijwilligerswerk

maart 2 @ 09:30 - 11:30

De cursus

Na een persoonlijke intake en op basis van wederzijds vertrouwen start je met het traject ‘Opstapje naar vrijwilligerswerk’. Tijdens de intake achterhalen wij wat jouw wensen, verwachtingen en mogelijkheden zijn. Vervolgens ga je aan de slag in twee verschillende fasen. Fase 1 – in vier bijeenkomsten van twee uur ga je met de andere deelnemers met verschillende vragen aan de slag. We starten deze fase met een oriëntatie op vrijwilligerswerk. Wat houdt het in, wat betekent het, wat doet een vrijwilliger wel/niet en wat levert het op? In de bijeenkomsten daarna ga je meer kijken naar jezelf. We kijken naar vragen zoals: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, welke stappen ga ik zetten en waar kan ik die stappen zetten? Ervaringsdeskundigen presenteren over hun ervaring met vrijwilligerswerk en de voordelen die ze (hebben) ervaren. Fase 2 – na deze bijeenkomsten ga je vrijwilligerswerk doen. De duur bouwen we stap voor stap op. Daarnaast woon je een aantal bijeenkomsten bij die jou ondersteunen in het vrijwilligerswerk. De bijeenkomsten zijn een perfecte gelegenheid om ervaringen tijdens het vrijwilligerswerk te bespreken en evalueren.

Voor wie

Dit traject is bedoeld voor mensen die graag ‘mee willen doen’ aan de samenleving, maar niet goed weten hóe en dit via vrijwilligerswerk wil ontdekken.
Resultaten

We vragen jou en de andere deelnemers om een Competentie Ontwikkel Plan (COP) te formuleren. Deze vullen we gezamenlijk in bij de eerste bijeenkomst van fase één. Aan het einde van de eerste fase bespreken we de COP en bekijken we of de doelstellingen zijn gehaald. Deze COP houden we ook aan bij fase twee. Je vult hem aan waar nodig en kijkt aan het eind van de tweede fase welke impact het traject heeft gehad op jou. Natuurlijk met behulp van de trainers en ondersteunende vrijwilligers.

Werkwijze

  • Interactieve groepsbijeenkomsten
  • Zelf exploratie en oriëntatie
  • Oefenen in de praktijk
Docent

Patricia Huisden & Rhimou el Ahmadi

Meedoen? Meld je aan via deze link.

Gegevens

Datum:
maart 2
Tijd:
09:30 - 11:30
Site:
https://venzo.co.nl/aanbod/opstapje-naar-vrijwilligerswerk-117/

Organisator

Venzo
Telefoon:
020-7601170
E-mail:
info@venzo.co.nl
Site:
www.venzo.co.nl

Locatie

NoLIMIT
Geldershoofd 80
Amsterdam, 1103BG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-3030900
Site:
www.nolimitzo.nl