Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Trainingsweekend Emancipator

24 september 2021 - 26 september 2021

Ook in 2021 organiseert Stichting Emancipator een geheel verzorgd trainingsweekend voor mannen – professionals, vrijwilligers, rolmodellen, influencers en andere maatschappelijk betrokkenen – die zich willen inzetten om geweld tegen meiden en vrouwen te voorkomen.

*Het woord mannen duidt op mensen die zich identificeren als of gesocialiseerd zijn als man.

Geweld is een omvangrijk maatschappelijk probleem, ook in Nederland: bijna de helft (45%) van de vrouwen in Nederland krijgt na haar vijftiende te maken met seksueel of fysiek geweld. In negen van de tien gevallen (91%) wordt dit geweld gepleegd door een man. Niet alle mannen zijn pleger, maar wel kunnen alle mannen deel van de oplossing worden. Tijdens het trainingsweekend leer je hoe!
Tijdens het weekend van 24 tot 26 september verken je samen met een groep mannen de thema’s gender, stereotypen, mannelijkheidsnormen, hoe dat met elkaar samenhangt, de relatie met geweld en wat jij kan doen om geweld te voorkomen. Middels trainingen ontvang je kennis, tools en methodieken om met andere mannen in jouw eigen omgeving het verschil te maken. Het trainingsweekend is vindt plaats op locatie in Ubbergen, is gratis en als tegenprestatie organiseer jij een activiteit in jouw omgeving (of binnen het werkveld met jouw doelgroep) als onderdeel van de White Ribbon Campagne – Stop Geweld Tegen Vrouwen.

Meer informatie lees je hier:
https://www.emancipator.nl/whiteribbon/campagne/trainingsweekend2021/

Aanmelden kan via deze link:
https://www.emancipator.nl/whiteribbon/campagne/trainingsweekend2021/#aanmelden

Gegevens

Begin:
24 september 2021
Einde:
26 september 2021

Locatie

Ubbergen