Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SPE – Netwerkbijeenkomst Weerbaarheid

5 april 2019 @ 09:30 - 14:00

Kom 5 april naar de Netwerkbijeenkomst
‘Weerbaarheid van jonge meiden’

We gaan op vrijdag 5 april met elkaar en met experts in gesprek over de weerbaarheid van jonge meiden tegen gevaren als drugs, alcohol, sexting en (cyber)stalking.

Wij krijgen van organisaties regelmatig het signaal door dat deze jonge meiden pas in het vizier komen als het al te laat is. Om dit te voorkomen gaan we met onder andere Jellinek in gesprek. Alcohol, drugs, sexting en (cyber)stalking zijn onderwerpen die vaak gevoelig liggen en erover praten kan daarom lastig zijn. Maar juist deze lastige gesprekken dienen gevoerd te worden!
Tijdens de workshops worden handvatten toegereikt om het gesprek aan te gaan, zowel het gesprek binnen je organisatie als tussen ouders en hun kinderen. Daarnaast zal er uitleg gegeven worden over de signalen van verslaving en de noodzaak van het herkennen hiervan. Informele organisaties en ouders spelen hier een belangrijke rol in. Maar hoe houd je de drempel voor toegang tot formele hulporganisaties voor jouw achterban zo laag mogelijk?

Programma
09:30 –  10:00  Inloop
10:00 – 11:15 Zedenpolitie + Helpwanted.nl
11:15 – 12:45  Workshops Jellinek
12:45 – 13:00  Afsluiting
13:00 – 14:00  Lunch

Wanneer? Vrijdag 5 april, 09:30-14:00 uur
Waar? MidWest, Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterda

 

De workshops worden verzorgd door Jellinek. Jellinek is met meer dan 100 jaar ervaring in het vakgebied de expert op het thema verslaving. Zij kunnen iedere vraag over risicovol middelengebruik beantwoorden. Ze zijn gespecialiseerd in zowel preventie als behandeling en zitten op diverse locaties in heel Nederland.

Naast Jellinek komt ook Helpwantednl spreken op de Netwerkbijeenkomst van 5 april! Helpwanted.nl is een laagdrempelig digitaal meldpunt voor online seksueel misbruik voor jongeren onder de 25. Ze komen antwoord geven op vragen als: wat is online seksueel misbruik? Wat kan je als organisatie of als ouder doen om dit te voorkomen? En wat je kan doen wanneer het iemand in je omgeving is overkomen?

Leden van de vrouwenorganisaties treden vaak op als vertrouwenspersonen en merken op dat jonge meiden minder snel naar de politie durven te stappen. Daarom komt de zedenpolitie naar de netwerkbijeenkomst op 5 april om de organisaties de tools bieden om deze jonge meiden te kunnen helpen. Daarnaast komen zij vertellen over sexting en (cyber)stalking. Wat verstaan we onder beide? Wanneer is het strafbaar? Wanneer kan je bij de politie terecht en wanneer niet?

 

We hopen je 5 april te zien!

Het SPE-Team

Gegevens

Datum:
5 april 2019
Tijd:
09:30 - 14:00