Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Rode Kruis | Cursus Heldin

22 augustus 2017 - 31 december 2017

€5

Cursus Heldin (Zelfredzaamheid)

De cursus ‘Heldin‘ is speciaal voor vrouwen in Amsterdam die meer zelfvertrouwen willen hebben, zodat ze actief kunnen optreden in diverse (nood)situaties. Tijdens de cursus leren deelnemers praktische vaardigheden om (eerste) hulp te kunnen bieden en assertiviteitsvaardigheden m.b.t. (non)verbale communicatie, angst om te helpen overwinnen, grenzen stellen bij vervelend gedrag. Daardoor weten ze niet alleen wát ze moeten doen tijdens nood, maar hebben ze ook zelfvertrouwen om in actie te durven komen. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur waarin we werken met voorbeelden en rollenspellen. Bijvoorbeeld: wat doe je als iemand flauwvalt? Of: iemand wordt agressief, hoe reageer je? Bij de laatste bijeenkomst ontvangt de deelnemer een EHBO snelcursus certificaat.

Praktisch

Voor de start van de cursus heb je een kennismakingsgesprek met de trainers van het Rode Kruis. De cursus Heldin vindt plaats op locatie in bijv. scholen, buurthuizen en kinderdagverblijven. Deelname kost 5 euro.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie, een cursus laten plaatsvinden bij jouw op school/bij het kinderdagverblijf of buurthuis? Neem dan contact op met de projectleider Evelyn Vlasman op telefoonnummer 020 – 622 62 11 of stuur een email naar EVlasman@redcross.nl

Gegevens

Begin:
22 augustus 2017
Einde:
31 december 2017
Kosten:
€5

Locatie

Noord Holland Nederland + Google Maps
Telefoon:
020 - 622 62 11
Site:
www.rodekruis.nl