Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst SPE

17 september 2021

Datum: Vrijdag 17 september 2021
Locatie:  MidWest, Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam
Tijden: 10.00 – 14:00 (inclusief lunch)

Wij hebben zin om na de zomerstop weer aan de slag te gaan! Op vrijdag 17 september trappen we af met de netwerkbijeenkomst  ‘seksualiteit en gender bespreken met je achterban, hoe doe je dat?’ 

LBTQI+ meiden en vrouwen durven niet altijd uit te komen voor hun seksuele- en genderidentiteit. Dit terwijl in Nederland bijna 10% van de meisjes zich vooral of uitsluitend seksueel aangetrokken voelt tot personen van hetzelfde geslacht; en ongeveer 3,9% van de bevolking zich niet volledig met het geslacht dat is geregistreerd bij de geboorte identificeert (Movisie). Als organisatie kan je ook te maken krijgen met deze thema’s. Misschien spreek je wel eens meiden die niet eerlijk durven te vertellen aan hun familie of omgeving wie ze zijn of hoe ze zich voelen omdat hun omgeving niet wil dat een vrouw gevoelens heeft voor een andere vrouw. Of signaleer je juist als organisatie dat het onderwerp niet genoeg besproken wordt en wil je hier in de toekomst meer ruimte voor bieden. LBTQI+ meiden en vrouwen die niet altijd zichzelf kunnen zijn leven vaak een dubbelleven. Dit kan ervoor zorgen dat vrouwen zich bang, eenzaam of zelfs depressief voelen.

Het doel van de bijeenkomst is om samen met experts een beter beeld te krijgen van de onderwerpen gender en seksualiteit. Daarnaast gaan we samen op zoek naar handvatten die je kan toepassen om een veilig gesprek te faciliteren binnen je organisatie met de meiden en vrouwen, maar ook met hun omgeving. Tijdens de sessie is er veel ruimte voor vragen en het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Deel je eigen ideeën en ervaringen dus ook vooral!

De vrouwenrechtswinkel komt langs!
We beginnen de dag met een korte presentatie van de Vrouwenrechtswinkel die in de maand september geopend wordt in Amsterdam. Zij komen meer vertellen over de diensten die zij aanbieden en hoe jullie daar als vrouwenveld gebruik van kunnen maken.

Programma 
10:00 – 10:10 – Opening
10:10 – 10:40 – Kennismaking met de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam
10:40 – 11:25 – Stoomcursus gender- en seksuele diversiteit door Joey Poerwoatmodjo van Movisie.
11:25 – 11:35 – Pauze
11:35 – 13:00 – Workshop door Sexmatters
13:00 – 14:00 – Lunch

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan via onderstaande knop of door te mailen naar info@spe-amsterdam.nl. Deelname is gratis. Je kunt alleen deelnemen aan het gehele dagprogramma. Mocht je onverhoopt toch niet meer aanwezig kunnen zijn, laat ons dit dat minimaal 3 dagen van te voren weten. Vanwege het beperkte aantal plekken kunnen andere organisaties dan nog meedoen.

Tot ziens op de 17e!

Gegevens

Datum:
17 september 2021