Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Movisie – Symposium Werkplaatsen Sociaal domein: ‘Op afstand nabij’

maart 18 @ 13:30 - 16:00

Het jaarlijkse symposium van de Werkplaatsen Sociaal Domein staat dit jaar in het teken van de geleerde lessen van de coronacrisis. Tot welke sociale innovaties heeft deze crisis geleid? Welk nieuw handelingsrepertoire is ontstaan? Wat daarvan is ook buiten crisistijd bruikbaar?

De crisis heeft een enorme impact op kwetsbare burgers. Het overschakelen naar een online maatschappij lukt niet iedereen. Problemen als eenzaamheid, schulden en huiselijk geweld nemen toe. Ook door de Werkplaatsen Sociaal Domein is de afgelopen tijd binnen de bestaande mogelijkheden hard gewerkt aan de veerkracht van kwetsbare inwoners en hun omgeving.

Samen met jou als deelnemers reflecteren we tijdens dit online symposium op wat we hebben geleerd en welke inzichten we in het sociaal domein hebben opgedaan. Het belooft een boeiende interactieve middag te worden met een ‘proeverij’ van verschillende workshops vanuit de 15 Werkplaatsen Sociaal Domein en interessante sprekers.

Drie thema’s
Tijdens de ‘proeverij’ nemen de Werkplaatsen ons mee om samen te leren en te reflecteren aan de hand van drie verschillende thema’s.

  • Hoe sociaal professionals werken in (corona)crisistijd
  • Wat leren we van werken in crisistijd
  • De basis/ethische grondvesten van het sociaal werk

    Magazine en verrassingspakket
    Het definitieve programma volgt, houd de website van de Werkplaatsen Sociaal Domein in de gaten. Voorafgaand aan het symposium krijg je het magazine van de Werkplaatsen Sociaal Domein over werken in het sociaal domein in crisistijd en nog een klein verrassingspakket opgestuurd. We hebben hiervoor dus jouw adresgegevens nodig. Het is uiteraard niet verplicht, maar wil je het magazine en het pakket ontvangen, vul deze dan in op onderstaand aanmeldformulier.

Organisator

Movisie
Telefoon:
030-789 20 00
E-mail:
info@movisie.nl
Site:
www.movisie.nl

Locatie

Online