Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass ‘Feminisme voor Mannen van Feministische Vrouwen’

6 december 2017 @ 20:00 - 21:30

Draagt je vriendin een T-shirt met de tekst “feminist” erop, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat dat betekent? Delen je vrienden feministische memes, lees je er steeds vaker krantenstukken over, en heb je het idee dat je iets mist? Klinkt feminisme best tof, maar ben je wel benieuwd wat het nou eigenlijk is en wat jij eraan hebt? Kom naar de Masterclass!

Speciaal voor mannen van feministische partners hebben we het over wat feminisme is, waarom het feminisme mannen nodig heeft én waarom mannen feminisme nodig hebben.

In samenwerking met De Bovengrondse en De Balie.

Voorlopig programma:

– Inloop
– Welkom, introductie en programma
– Verwachtingen
– Kennismaking
– Wat is feminisme?
– Waarom heeft feminisme mannen nodig?
– Waarom hebben mannen feminisme nodig?
– En wat nu?
– Afronding

meer info volgt!

#MeToo heeft voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt hoe immens groot het probleem van (seksueel) geweld tegen vrouwen is, én

hoe mannen kunnen kunnen bijdragen aan de oplossing. De harde realiteit is dat 45 procent van de volwassen vrouwen in Nederland sinds haar vijftiende te maken heeft gekregen met fysiek of seksueel geweld. Dit geweld wordt in negen van de tien gevallen door mannen gepleegd en wordt vaak ontkend, gebagatelliseerd of goedgepraat.

Met de Nederlandse White Ribbon Campagne wil Emancipator mannen bewust maken dat geweld tegen vrouwen ook in hun omgeving voorkomt, en laten we zien wat zij kunnen doen om bij te dragen aan de oplossing.

Deze activiteit is onderdeel van de White Ribbon Campagne. Wil je weten wat er nog meer gebeurt? Kijk op www.stopgeweldtegenvrouwen.nl.

Gegevens

Datum:
6 december 2017
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
http://www.emancipator.nl/6-12-17-masterclass-feminisme-voor-mannen/

Organisator

Emancipator

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, 1017 RR Nederland
+ Google Maps