Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Kempenaerstudio | Vrijheidsbazaar Flee to freedom

5 mei 2016 @ 16:00 - 19:00

Om te zorgen dat vluchtelingen in Amsterdam zich welkom en vrij voelen, wordt het binnenplein van de Kempenaerstudio op 5 mei (Bevrijdingsdag) omgetoverd tot een veelkleurige bazaar. Een feestelijke middag met buurt-genoten, vluchtelingen en kunstenaars die elkaar ontmoeten. Aan de vrolijke kraampjes kun je heerlijke hapjes krijgen.

Theater, film, muziek, dans en vooral verhalen over oorlog en vrijheid
  • Luister ademloos naar een persoonlijke vertelling van een gevluchte Iraanse ambulance-rijder tijdens de oorlog met Irak. Patricia Kuiper draagt een tekst voor over vrijheid en vluchten, gebaseerd op gesprekken met vluchtelingen van nu en Nederlandse ouderen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt.
  • Het documentairemakers collectief De Manege laat in een documentaire zien hoe twee vluchtelingen hun situatie ervaren.
  • Vier de vrijheid met dans muziek en theater. Marc Note maakt onze voeten los, er klinkt Iraanse muziek van Alborz Sahebdivani en de spirituele Naqiba Bergefurt opent ons hart met zang. Onder leiding van Jantine Kraayveld van Passen en meten kunnen kinderen zich schminken en verkleden.
  • Wil je zelf iets kwijt over vrijheid, stap dan op de zeepkist en deel je gedachten. Misschien zing je wel een lied of bespeel je een instrument. Alles wat ons met elkaar verbindt is mogelijk. Alle taalgrenzen overbruggen we.
  • De muzikale gastheer is Robert Jan Jans.
Aanmelden

Je kunt erbij zijn door een hapje en/of drankje mee te nemen.
Aanmelden via: 5meibazaar@gmail.com

Let op: gebruik de ingang aan de Van Hallstraat 54.

Gegevens

Datum:
5 mei 2016
Tijd:
16:00 - 19:00
Site:
www.4en5meiamsterdam.nl/nl/page/14693/flee-to-freedom

Organisatoren

4 en 5 mei comitee
Kempenaerstudio

Locatie

Kempenaerstudio
De Kempenaerstraat 11-B
Amsterdam, 1051CJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6824217
Bekijk de site van Locatie