Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jungle Amsterdam, Vrouwenruimte De Kat, Stichting Kezban, Stichting Prachtvrouw & Muiderkerk/Breed Interreligieus Overleg – Vrouwen, Keuzes en Kansen

8 maart 2019 @ 15:00 - 22:00

8 maart vieren we internationale vrouwendag in Jungle Amsterdam!

Op Internationale Vrouwendag heeft Jungle Amsterdam, 2e Van Swindenstraat 26 in de Dapperbuurt een mooi programma voor en door vrouwen! Vanaf 15.00 uur tot 23.00 uur zijn alle vrouwen welkom voor serieuze en vrolijke workshops; debat en discussie; muziek en dans!

Om 15.00 uur opent Maarten Poorter, stadsdeelvoorzitter Oost, het programma. Dit jaar staan vrouwen en het recht op het maken van eigen keuzes centraal. We gaan in gesprek met de dialoogleiders, met Sadet Karabulut (2e Kamerlid), Sjoukje Alta (stadsdeelsecretaris) Dondu Mens Yilmaz (schrijfster) en Guillaumine Nelom (ZZP’er), over vrouwen en keuzes maken, over de rol van de politiek, maar ook over wat vrouwen zelf kunnen doen om keuzes en kansen beter te benutten.

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag zijn vier dialogen georganiseerd door Jungle Amsterdam Vrouwenruimte De Kat, Stichting Kezban, Stichting Prachtvrouw en Muiderkerk/Breed Interreligieus Overleg. Vrouwen gingen in gesprek over keuzes en kansen voor vrouwen vanuit verschillende invalshoeken: de maatschappij, economische onafhankelijkheid, cultuur en religie, familie en gezin. De resultaten van deze dialogen ‘Vrouwen Keuzes en Kansen’ worden gepresenteerd. Welke keuzes maken vrouwen en welke keuzes willen vrouwen maken? Wat stimuleert vrouwen en wat hebben vrouwen nodig om keuzes te kunnen maken?

En meer keuzes! Sadet Karabulut komt spreken over 100 jaar actief vrouwenkiesrecht. Of kies je liever voor een yoga workshop, voor dansen met Tatiana, ben je nieuwsgierig naar ‘schoonheid uit eigen keuken’?  Of wil je in gesprek over ‘een gelukkig gezin’? De keuze is volledig aan jou, maar het buffet met heerlijke gerechten en het feest met DJ en dans mag je zeker niet missen!

Gegevens

Datum:
8 maart 2019
Tijd:
15:00 - 22:00
Site:
https://jungle.amsterdam/index.php/nieuws/internationale-vrouwendag

Locatie

Jungle Amsterdam
Tweede van Swindenstraat 26
Amsterdam, Noord-Holland 1093 VS
+ Google Maps