Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gemeente Amsterdam – Invloed met Impact – Online event Internationale Vrouwendag

8 maart 2021 @ 11:30 - 13:30

Invloed met Impact – 8 maart 2021  / online event

Locatie
Rebel HQ – Koningin Wilhelminaplein 2-4 Amsterdam
Link naar livefeed Youtube binnenkort online
Meld je aan via deze link om deel te nemen aan het evenement!
Tijd 11.30 – 13.30 uur


Hosts: Raja Felgata, Hajar Fallah & Biba de Jongh

Opening Internationale Vrouwendag door wethouder Rutger Groot Wassink
Spoken word Lady General
Q&A Mona van den Berg – Sociaal-maatschappelijke fotograaf
Q&A Fatimzahra Baba – Stichting Saaam, Besma en FATIMA
Q&A Lisa van Ginneken – Voorzitter Transvisie / kandidaat kamerlid D66
Digitale talk van Devika Partiman – Stem op een vrouw

Panel ‘Zonder representatie geen impact’

Nouf Rafea –  Nouf is theatermaakster, schrijver, scenograaf en actrice. Nouf is gevlucht uit Syrië voor de oorlog en in Nederland gebruikt ze haar ervaringen om haar eigen verhaal en die van anderen te vertellen via theater en film. “Door mijn werk als theatermaakster wil ik Amsterdam beter, mooier en sterker maken. Daarom heb ik Pitjes United opgericht, een theatergroep met multiculturele vrouwen. Wij willen de stem van de onderdrukte vrouwen op de wereld laten horen. Dat doen we bijvoorbeeld met onze eerste voorstelling, Bloody Marie. Ik ben in 2015 naar Nederland gevlucht en wil met mijn werk als theatermaakster taboes doorbreken in onze samenleving.”

Jessica Gyasi – “Met Model for Models bieden wij programma’s voor meisjes en jonge vrouwen. Het doel is om zowel mentaal als emotioneel in hun eigen kracht te laten staan in hun sociale/privé/werk leven. Wij inspireren deze vrouwen om in verbinding te blijven met zichzelf en hun omgeving. Wij zien veel raakvlak met de doelstellingen van gemeente Amsterdam omtrent onze gedeelde doelgroep. Ik zie ruimte om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Het lijkt me daarom goed om met elkaar te verbinden en nader kennis te maken.”

Hui-Hui Pan –  Hui-Hui Pan is de oprichter van Pan Asian Collective (PAC). Oprichter Omroep PAC; PAC vertelt verhalen vanuit een Aziatisch-Nederlands perspectief. Verhalen die meer begrip creëren en representatief zijn voor de diversiteit en complexiteit van de vele Aziatische identiteiten. Persoonlijke verhalen die inspireren. PAC verbindt en inspireert mensen met Aziatische roots om meer zichtbaarheid en representatie te creëren binnen kunst, cultuur en media. Met PAC organiseert Hui-Hui Pan bijeenkomsten en projecten in samenwerking met gevestigde instellingen om (opkomende) kunstenaars, curatoren, onderzoekers, academici en experts met Aziatische roots podium te bieden.

Organisatoren

Gemeente Amsterdam
Mr & Mrs Oasis

Locatie

Online