Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Vrouwendag – Workshop en ontbijt voor Women’s March

8 maart 2020 @ 10:00 - 12:00

Workshop en ontbijt voor Women’s March

Maak in de bibliotheek van Atria je protestbord voor de Women’s March (af) tijdens het Woke Women Rise-Up ontbijt!

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart gaan duizenden mensen de straat op in Amsterdam om hun stem te laten horen voor vrouwenrechten, gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusiviteit tijdens de Women’s March.

In samenwerking met Mama Cash organiseert Atria de ochtend voor de Women’s March een Woke Women Rise-Up ontbijt. Een ochtend in de bibliotheek van Atria waar creativiteit én activisme centraal staan. Na de Women’s March kan jouw protestbord onderdeel worden van een kunstwerk op de gevel van het Stedelijk Museum, gemaakt door Fearless Collective uit India als onderdeel van het Mama Cash Feminist Festival. Er zal bij het Feminist Festival ook een inzamelingpunt zijn waar protestborden kunnen worden ingenomen voor het archief van Atria.

We heten je graag welkom tijdens deze Woke Women Rise-Up ochtend! Sla een feministisch boek open om nieuwe woorden te vinden voor je woede, of recycle een leus van Dolle Mina. Elkaar inspireren in voorbereiding op de Women’s March is waar het deze ochtend om draait. Wij zorgen voor materialen, croissants, taart en koffie!

Loesje inspiratie workshop
Loesje komt speciaal van Arnhem naar Amsterdam om een workshop creatief schrijven te geven. Loesje is dagelijks bezig de wereld beter en mooier te maken. Voor haar is dat geen luchtkasteel. Al heel wat jaren maakt ze kritische en positieve posters. Door deze op straat en online te verspreiden, hoopt ze de wereld een zetje in de goede richting te geven. Na deze (verkorte) workshop van Loesje is je creativiteit zeker aangewakkerd!

Locatie
Atria, bibliotheek aan de Vijzelstraat 20 in Amsterdam

Tijdstip
09.30 Inloop
10.00 Workshops, protestborden en buttons maken
12.15 Naar de Dam voor de Women’s March

Aanmelden
De Woke Women Rise-Up workshop & ontbijt is gratis, wel vragen we je voor de workshop aan te melden via onderstaand aanmeldformulier. De workshop vindt plaats tussen 10:00 en 11.00 uur. Vanaf 11.00 uur mag je natuurlijk gewoon naar binnen lopen om protestborden en buttons te maken. De bibliotheek van Atria is rolstoeltoegankelijk.

Klik hier om je aan te melden!

Gegevens

Datum:
8 maart 2020
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

Bibliotheek Atria
Vijzelstraat 20
Amsterdam, 1017HK
+ Google Maps