Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmvertoning en dialoogbijeenkomst vrouwenrechten – Stichting URGENT

9 maart 2021 @ 14:00 - 16:00

Wanneer: dinsdag 9 maart 2021
Tijd: 14:00 – 16:00
Locatie: Online

In de week van internationale vrouwendag, gaan we het hebben over vrouwenrechten, vrouw-zijn en verandering!

Aan de hand van de film ‘Rebellious Silence’ over de moed en de kracht van (Iraanse) vrouwen, gaan we samen met filmmaakster Nuria Zantman en filosofe Sabine Wassenberg in gesprek over verschillende thema’s waaronder vrouwenrechten, vrouw-zijn, verandering en mannen. Daarnaast gaan we opzoek naar antwoorden op vragen als: ”Hebben vrouwen in Nederland ook te maken met onderdrukking en zo ja hoe?” En ”Kan echte verandering alleen door vrouwen te weeg worden gebracht of is er meer voor nodig?”

Het zal een inspirerende middag worden waarin dialoog met een creatieve, vrolijke ondertoon centraal staat.

NETWERK ALERT! Stichting URGENT komt deze bijeenkomst graag (kostenloos) voor de vrouwen uit jouw achterban verzorgen. Zorg dus dat je erbij bent!

Programmma 
14:00 – 14:10    Film & maakster introduceren, filmvertoning
14:10 – 14:20    Voorstelrondje en korte nabespreking
14:20 – 14:40    Filosofisch gesprek
14:40 – 15:00    Stellingen
15:00 – 15:30    Creatieve afsluiting

Ben jij erbij op dinsdag 9 maart!? Meld je dan aan door te mailen naar info@spe-amsterdam.nl

 

Rebellious Silence is een korte documentaire over Sara, een vrouwenrechtenactiviste, die al meer dan tien jaar strijdt voor vrouwenrechten in Iran. In deze korte documentaire vertelt Sara over haar verhaal en de wereld achter activisme. De documentaire neemt ons mee op een visuele reis naar de ervaringen en emoties die gepaard gaan met activist zijn in Iran.

Nuria Zantman is documentairemaakster en activiste. Ze is geïnteresseerd in daar waar het persoonlijke beïnvloedt wordt door het politieke. Ze is op zoek naar de verhalen achter onderwerpen en focust zich daarin op het persoonlijke. Hierin laat ze zich inspireren door de kracht en kwetsbaarheid van haar personages. Na haar opleiding tot actrice startte ze met een groep vrienden een filmcollectief waarmee ze verschillende films maakten. Daarnaast begeleidt ze internationale Human Rights Defenders die tijdelijk in Nederland verblijven.

Sabine Wassenberg is filosoof, trainer, docent en schrijver. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van filosofische gesprekken, met name op scholen, en schreef op dit gebied meerdere boeken: voor kinderen drie Filosofische Doeboeken en het prentenboek Philo & Sophia; voor docenten o.a. Ik zag twee beren filosoferen, en voor het grote publiek Kinderlogica en Mijn ego en ik. Ze vindt het belangrijk om filosofische vraagstukken in begrijpelijke taal over te brengen, mensen te inspireren om dieper door te denken, en de verwondering op te zoeken.

Gegevens

Datum:
9 maart 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Online