Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmvertoning Doula’s van de Stad – Female Economy x SPE

9 november 2021 @ 14:00 - 16:30

Gratis

Fotograaf: Robin Haurissa

 

Doula’s van de Stad volgt Adelheid Roosen’s bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaar staan voor een ander. Zij zetten hun persoonlijke ervaringen om in een onmisbare kracht die anderen helpt en ondersteunt. Net als een Doula – zij die jou gidst – geven deze vrouwen vanuit kundigheid en eigen ervaring steun aan hun gemeenschappen.

Met hun alerte zintuigen vechten ze tegen armoede, eenzaamheid, drugs, criminaliteit en meer.

 

Zij zien het onrecht,

Ruiken het verdriet,

Horen het geweld,

En proeven de tranen.

 

Wat drijft deze vrouwen? Hoe komt het dat zij zo belangeloos kunnen geven? De in 2020 geplande theatervoorstelling met tachtig vrouwen kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Adelheid bracht zeven van deze vrouwen alsnog samen om het gestarte repetitieproces via intieme Zoomsessies voort te zetten. En door gespreksleider Jale Simsek kon ze zelf ook in gelijkwaardigheid deelnemen aan het gesprek.

Zonder elkaar te kennen bij aanvang, bleek het delen en tonen van hun kwetsbaarheid een gedeelde behoefte. Werkend vanuit hun autobiografie, voeden zij – vaak ongezien en niet op werkelijke waarde geschat – de samenleving. De openhartigheid van de acht vrouwen bracht de bron van waaruit zij geven aan het licht én zorgde voor een onverwachte wending: ondanks hun totaal verschillende achtergronden ontdekten de vrouwen dat er meer is wat hen bindt dan ze verwacht hadden. De in lockdown gemaakte film Doula’s van de Stad toont de verbondenheid in deze intieme gesprekken en brengt een ode aan de vrouwelijke kracht.

DE FILM

Doula’s van de Stad volgt Adelheid Roosen’s bewondering voor vrouwen die vanuit kundigheid en eigen ervaring steun geven aan hun gemeenschappen. De vraag die centraal staat is: hoe komt het dat deze vrouwen zo belangeloos kunnen geven aan de stad, en uit welke bron putten zij? De in 2020 geplande theatervoorstelling met tachtig vrouwen kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Adelheid bracht daarom zeven van deze vrouwen alsnog samen om het gestarte repetitieproces via intieme Zoomsessies voort te zetten.

Ondanks hun totaal verschillende achtergronden ontdekten de vrouwen dat er meer is wat hen bindt dan ze verwacht hadden. De in lockdown gemaakte film Doula’s van de Stad toont de verbondenheid in deze intieme gesprekken en brengt een ode aan de vrouwelijke kracht.

 

WANNEER EN WAAR?

Op 9 november 2021, 14:00-16:30, vertonen wij Doula’s van de Stad op het Max Euweplein 36. Nadien gaan we in gesprek met doula’s Nora en Darifa, en gespreksleider Myriam Sahraoui. Geniet van de film EN een open en prikkelend nagesprek over het besturen van stichtingen/initiatieven en meer. Wat hebben jullie nodig om voluit te kunnen functioneren?

Op 30 november 2021 wordt er naar aanleiding van deze film een avond in Pakhuis de Zwijger georganiseerd met beleidsmakers. Ook wij kunnen hier onze stem laten horen, en zijn welkom om onze groep op de kaart te zetten. De punten die we op 9 november verzamelen, kunnen we in deze avond meenemen.

Meld je aan door te mailen naar info@spe-amsterdam.nl

Gegevens

Datum:
9 november 2021
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Max Euweplein 36
Max Euweplein 36
Amsterdam, 1017MB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie