Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

El Hizjra | Literaire iftar

2 juli 2016 @ 19:00 - 23:00

€5

Op 2 juli organiseert El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en literatuur, een veelzijdige Literaire Iftar, die zal plaatsvinden tussen de boeken van boekhandel Scheltema op het Rokin in Amsterdam. De avond begint met de presentatie van de bundel De kleur geel waarin vele kleurrijke schrijvers debuteren. Een aantal van hen zal uit eigen werk voordragen.

Tevens vindt er de officiële kick-off van de El Hizjra Literatuurwedstrijd 2016 plaats. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het inzenden van een kort verhaal of gedicht wordt de workshop ‘Vind je verhaal’ gegeven door niemand minder dan Mounir Samuel!

Muziek en eten

Naast de voordrachten van de debutanten en een optreden van Lamia Makkadem is er livemuziek van Mehmet Polat en wordt de avond afgesloten met een gezamenlijke iftar, o.a. verzorgd door tv-koks Nadia Zerouali & Merijn Tol. Kortom, een literaire en culinaire avond om niet snel te vergeten!

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via de website.

Over El Hizjra

El Hizjra werd 1987 opgericht met als doel een artistieke brug te slaan tussen de westerse en oosterse wereld. Hiermee is het een van de eerste multiculturele organisaties die zich inzet voor het culturele erfgoed van migranten. Sinds 1992 wordt jaarlijks de El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt.

Over Mounir Samuel

Met het verhaal ‘Afscheid zonde einde’ won politicoloog en voormalig Midden-Oostencorrespondent Mounir Samuel in 2007 de El Hizjra Literatuurprijs. Inmiddels heeft hij acht boeken op zijn naam staan, waaronder het in 2015 verschenen Dansen tussen golven traangas.

Over Lamia Makaddam

Lamia Makaddam studeerde Arabische taal- en letterkunde in Tunesië. Ze woont sinds 1998 in Nederland en werkte als journalist bij de afdeling Arabisch van de Wereldomroep. In 2001 won ze de El Hizjra Literatuurprijs. In 2007 debuteerde ze met de bundel Ta’m al- fâkiha al-shatawiyya (De smaak van winterappel). Haar tweede boek Einde gedichtverscheen vorig jaar bij Dar Afaq, Cairo.

Over Nadia Zerouali & Merijn Tol

Al 10 jaar schrijven Nadia Zerouali en Merijn Tol kookboeken over de Arabische keuken, van Marokko tot Libanon. De dames zijn o.a. bekend van 24Kitchen en magazines als Foodies en delicious. En natuurlijk hun eigen productlijn: Nadia & Merijn’s SOUQ. Surf voor meer informatie naar nadiaenmerijn.nl

 

 

Gegevens

Datum:
2 juli 2016
Tijd:
19:00 - 23:00
Kosten:
€5
Site:
http://elhizjra.nl/2016/06/17/2-juli-literaire-iftar/

Organisator

El Hizjra
E-mail:
info@elhizjra.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Boekhandel Scheltema
Rokin 9
Amsterdam, 1012KK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 5231411
Bekijk de site van Locatie