Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dokter Sophie Redmondlezing met Museumdirecteur Marian Duff

26 maart 2023 @ 15:00 - 18:00

€12,50

De dokter Sophie Redmondlezing wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag. De lezing is een initiatief van Stichting Between the Lines in samenwerking met de Vereniging Ons Suriname.

Dokter Sophie Redmond (Paramaribo,1907-1955) stond bekend als een arts die opkwam voor de minder draagkrachtigen in de Surinaamse samenleving. In haar radioprogramma, “Datra mi wan’ aksi yu wan sani”, gaf ze voorlichting over gezondheid, opvoeding, onderwijs en allerlei maatschappelijke zaken. Over vrouwenstemrecht en gelijke kansen voor vrouwen, had zij een uitgesproken mening. Door zich als onafhankelijke kandidaat verkiesbaar te stellen in 1950, begaf zij zich ook op het politieke vlak. Sophie schreef toneelstukken, acteerde en speelde viool. Sophie Redmond was een vrouw die haar tijd ver vooruitliep.

Marian Duff (Paramaribo, 1977) is de eerste zwarte vrouw in Nederland met een eigen museum voor moderne kunst: museum Oscam (Open Space Contemporary Art Museum) in Amsterdam-Zuidoost. Met haar museum biedt zij jongeren van kleur een plek en een opleidingstraject in de kunst. De wereld van kunst is wit maar door haar samenwerking met grote modemerken als Daily Paper, Patta en de Bijenkorf maakt zij impact. Haar doel en passie is om ervoor te zorgen dat volgende generatie kunst curatoren, onderzoekers en producers beter past binnen hoe de samenleving eruit ziet. 

Wat drijft haar? Waar haalt zij haar kracht en passie? Kom en laat je inspireren door het verhaal van deze succesvolle vrouw die net als Sophie Redmond inspireert!

Heb je interesse? Meld je aan via info@double7fm.nl | 06-41559112

Gegevens

Datum:
26 maart 2023
Tijd:
15:00 - 18:00
Kosten:
€12,50

Organisator

Stichting Between the Lines

Locatie

Vereniging Ons Suriname
Zeeburgerdijk 19A
Amsterdam, Noord-Holland 1093SK
+ Google Maps