Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diversity 4 Tech – Youth Tech Fest where Girls innovate

9 maart 2019 @ 10:45 - 15:45

Leer coderen,een mobiele app ontwikkelen of games maken.Leer innoveren tijdens Youth Tech Fest where Girls innovate op 9 maart in Amsterdam

Scholier:

Wil je graag leren coderen, een mobiele app ontwikkelen, games maken en meer leren over robotica, engineering, AI – kunstmatige intelligentie, cloud computing etc. Meld je nu aan voor de ‘Youth Tech Fest where Girls innovate’ dagje bij CODAM – Coding College Amsterdam. In een programma op 9 maart 2019, van maximaal 5 uren zul je op een leuke en interactieve manier leren innoveren. Locatie is in Amsterdam, bij CODAM de beste coding school ter wereld, op het Marineterrein. Je krijgt na afloop het boekje The New Girl Code cadeau mee. Ben je een meisje tussen de 11 en 18 jaar? Meld je aan en nodig je vriendinnetjes uit. Wees er snel bij, er is plek voor 35 meisjes. Jongens zijn natuurlijk ook welkom, want we staan voor diversiteit en inclusie.

‘Youth Tech Fest where Girls innovate’ is een initiatief van Diversity4Tech.Science (oprichtster Dymutsja) en topvrouwen werkzaam in de technologie:

Tasnim Jemli, software engineer van Evocraft
Elene He, software engineer, R-Ladies
Rieke Smakman, voormalige advocaat nu actief in de technologie, R-Ladies
Roos Cocolien student CODAM – Coding College Amsterdam
Bianca Spoelstra-Benson, junios web developer, HappyFlow
Kim Willemse, Cloud specialist bij CloudNation
Fatemeh Feyzi, offshore engineer, Maritime Construction Services (MCS BV)
Veranika Parmon, R-Ladies

In samenwerking met CODAMThe New Girl Code, en deelname Lisanne Brons van Microsoft.

Video CODAM

Ouders/voogd:

Als onderdeel van de Community UN Women – HeForShe voor Internationale Vrouwendag, is het doel van deze dag om de geslachtskloof te verkleinen en voor gender equality te pleiten. Ieder jaar wordt er wereldwijd activiteiten georganiseerd rond International Women’s Day om extra aandacht daaraan te besteden. Het thema van dit jaar is #BalanceforBetter. Diversity4Tech.Science doet dit jaar ook mee door een dagje te organiseren speciaal voor meisjes tussen de 11 en 18 jaar, met hands-on workshops in ESTEAM (Entrepreneurship and Arts, powered by Science, Technology, Engineering and Mathematics). Vooral bedoeld voor meisjes die beperkt blootstelling krijgen tot ESTEAM door gebrek aan financiën, in Amsterdam en omstreken.

Met deze activiteiten, is het de bedoeling meisjes bloot te stellen aan technologie, te ondersteunen, stimuleren, inspireren, begeleiden en te betrekken in STEM. Zodat ze een carrière in STEM ambiëren.

We hopen hiermee het STEM-niveau en interesse van lokale jonge meisjes, te verhogen en zo de inschrijvingspercentages van meisjes aan de hogeschool en universiteit ook te verhogen betreft zulke studies.

Graag tot ziens op zaterdag 9 maart 2019 om 10.45 uur bij CODAM.

Diversity4Tech.Science team

info@diversity4tech.science
www.diversity4tech.science
http://elearning-diversity4techscience.pagedemo.co/

Locatie

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 7
Amsterdam, Noord-Holland 1018 JA Nederland
+ Google Maps