Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Bovengrondse & Melkweg Expo – New Femininity Talks

8 maart 2019 @ 18:30 - 22:00

€7,50

Melkweg Expo en De Bovengrondse presenteren ‘New Femininity Talks’. In drie verschillende gesprekken verkennen we vrouwelijkheid met een meute inspirerende gasten. Wat betekent het vandaag de dag om je vrouwelijk te voelen? Hoe staat het met de rol van de vrouw in de kunst en hebben we opnieuw een Womanhouse nodig? Uiteraard kijken we ook kritisch naar de commerciële kant: Beyoncé’s feminisme is hot en steeds meer mensen noemen zichzelf feminist. Een staaltje grandioze marketing, maar hoe maken we van de Beyoncé Hype een duurzame verandering?

Talk 1: New Femininity 
19:00 – 20:00 |Upstairs
In de expo ‘Curated by Girls: New Femininity’ vragen wij ons af: wat betekent het vandaag de dag om je vrouwelijk te voelen of te zijn? Vanavond verkennen we vrouwelijkheid met Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen (podcast Damn, Honey), Linda de Munck (sex positive influencer), Jody Rouwenhorst (transgender model), Zaire Krieger (spoken word artist), en Ambrien Moeniralam (activist). Wat houdt de nieuwe vrouwelijkheid vandaag in en wat zou het moeten zijn?

Talk 2: Is het Beyoncé Feminisme duurzaam? 
20:00 – 21:00 | Cinema
Beyoncé’s feminisme is hot en steeds meer mensen noemen zichzelf feminist. Een staaltje grandioze marketing, maar hoe maken we van het veranderende vrouwenbeeld ook een duurzame kentering, na de Beyoncé hype? Wat is nodig om de huidige trend rond een inclusief en divers vrouwenbeeld duurzaam te maken? Met Lisa Dymph Megens (casting director & stylist), Krista Rozema (Kesselskramer), Jessica Gyasi (model / filmmaker / sociaal ondernemer), Rolien Zonneveld (hoofdredacteur i-D VICE) en Kimberly Willems.

Talk 3: Womanhouse 
20:00 – 21:00 | Expo
Art & Feminisme
Cathelijne Blok van thetittymag neemt ons mee door de geschiedenis van Womanhouse, een feministische kunstinstallatie en performance space dat opgezet was door Judy Chicago en Miriam Schapiro in de jaren ’70. Zij introduceerden hiermee het idee van feministische kunst.  Hoe staat het met de rol van de vrouw in de kunst vandaag de dag en hebben wij opnieuw een Womanhouse nodig? Met Daantje Bons (fotograaf) en Fleur Feringa (Galerie Wouter & Fleur) en Mette Samkalden (This Art Fair / curator).

Met één kaartje kan je naar de eerste talk en schuif je daarna door naar talk 2 of talk 3.

Voertaal: Nederlands
Foto: Laurence Philomene

Gegevens

Datum:
8 maart 2019
Tijd:
18:30 - 22:00
Kosten:
€7,50
Site:
https://www.melkweg.nl/nl/agenda/new-femininity-talks-08-03-2019/

Locatie

Melkweg Cafe
Marnixstraat 409
Amsterdam, 1017PH Nederland
+ Google Maps