Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amnesty International – Yes or No: Is sex that easy? Let’s talk about consent

maart 4 @ 20:00 - 22:00

Wanneer kaarten we consent aan? Is dat wel zo vanzelfsprekend en wat vormt voor ons de norm? In de vierde editie van Amnesty meets Buddhism ‘Yes or No: Is sex that easy? Let’s talk about consent’ gaan we in op deze en andere vragen. Vorig jaar gingen we voor het eerst in gesprek over seks en consent. Consent betekent wederzijdse toestemming. Dit is altijd essentieel, net als het gesprek daarover!
In deze interactieve webinar zullen we in gesprek gaan met onder andere Jens van Tricht, oprichter van Emancipator NL en Hanneke de Graaf, programmamanager Kennisontwikkeling en onderzoeker bij Rutgers Kenniscentrum Seksualiteit. Vervolgens zal de oprichter van Consent Matters Maastricht, Janna Willems, een workshop geven over consent. Zo wordt consent een stuk makkelijker!
Amnesty International Nederland en SGI Nederland hebben een gemeenschappelijke visie: zij delen het respect voor het leven en het nastreven van een menswaardig bestaan voor iedereen. Amnesty doet dit vanuit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en SGI Nederland vanuit de boeddhistische visie op de fundamentele waardigheid van al het leven. Beide organisaties zetten zich in voor het creëren van geluk en welzijn van alle mensen in de wereld.
Dit evenement maakt onderdeel uit van de Amnesty campagne #LetsTalkAboutYES, is gratis toegankelijk voor iedereen en ook in het Engels te volgen. Houd er rekening mee dat dit een safe space is. Respecteer elkaars (en je eigen) grenzen!
Mocht je vragen hebben dan kun je deze stellen via amnestymeetsbuddhism@gmail.com
Geïnteresseerd? Meld je aan via de website.

Organisator

Amnesty International Nederland

Locatie

Online