Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

25 juni 2022 @ 20:00 - 26 juni 2022 @ 21:00

Wil jij weten hoe je queer joy kunt vinden door alle ruis van de samenleving heen? Kom op 25 of 26 juni naar Boost Amsterdam!

Ruis is een theatervoorstelling en kunstexpositie over alles wat er in je kop omgaat als jonge LHBTIQ’er in een o zo tolerant Nederland.

We delen de persoonlijke verhalen van elf queer jongeren en hun kijk op de wereld; over zoenen, papieren vlinders met goede bedoelingen, klaslokalen, de GSA, allies, Minecraft, de ballroom, zenuwvocht, Friesland en natuurlijk de NYX. Over vragen als: op wie val ik, en welke voornaamwoorden passen bij mij? Waarom moet ik dat eigenlijk allemaal weten? Ruis! Er wordt getwijfeld, gezocht en – ook al schuurt het met de wereld – gevierd! Queer joy! 

In de afgelopen 7 maanden zijn 11 queer jongeren bij elkaar gekomen onder begeleiding van professionele kunstenaars. Ze zijn uitgedaagd om onderwerpen te delen die ze echt aangaan, om hun gedachten vorm te geven en zich te ontwikkelen in artistieke uitingen. Het resultaat is een expositie en voorstelling die de ruis onderzoekt van elk van de jongeren op hun weg naar hun queer joy. Al hun vragen en ervaringen als (bi-culturele) jongeren en als queer jongeren zijn voorbij gekomen. In dit intensieve proces hebben we veel lagen onderzocht die de realiteit van deze diverse groep queer jongeren weergeeft. Hoe verder we in het proces waren hoe dieper de gesprekken en de creatieve processen werden.

Wil je erbij zijn? Koop dan HIER je kaartjes

Data: 25 en 26 juni 2022
Tijd: 20:00-20:45 (voorstelling), vooraf en achteraf tijd om de expositie te bekijken.
Locatie: BOOST Amsterdam, Danie Theronstraat 2, 1091 XX

Nieuwsgierig geworden naar de spelers? Je leert ze kennen en hoort over hun proces op Instagram of check onze website.

Ruis is een initiatief van het LGBTI Youth Initiative Amsterdam. Lees meer op onze website 

Gegevens

Begin:
25 juni 2022 @ 20:00
Einde:
26 juni 2022 @ 21:00

Locatie

Danie Theronstraat 2
Danie Theronstraat 2
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps