Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Calvijn College – Women vs. Men

1 juli 2019 @ 19:30 - 21:00

Op 1 juli van 19:30 tot 21:00 organiseren leerlingen van het
Calvijn College Amsterdam in samenwerking met stichting Stadslab een discussieavond over de gelijke behandeling van jongens en meisjes in Amsterdam Nieuw-West. Het afgelopen schooljaar deden de leerlingen onderzoek naar wat er leeft en speelt in de buurt en in hun persoonlijke omgeving. Uit dit onderzoek komen een aantal onderwerpen naar boven waarop je verschil kan maken als Amsterdammer. De vijf jonge vrouwen van het Calvijn College willen verschil maken op het onderwerp van gelijkwaardigheid van jongens en meisjes.

Hebben zij dezelfde rechten en plichten? Mogen ze hetzelfde van hun ouders of hun leraren? Wat vinden we goed en eerlijk als het gaat over jongens en meisjes?

Het programma bestaat uit een panelgesprek met de volgende gastsprekers: student Mohamedsmening (bekend van het NTR televisieprogramma ‘Moslims Zoals Wij’), Amsterdams raadslid voor GroenLinks Tirza de Fockert en waarnemend directeur Art.1 Bureau Discriminatiezaken Naima Ajouaau (tevens Voorzitter van Stichting Nisa for Nisa).

Het gesprek wordt gemodereerd door Yasmine van het Argan Jongerenpanel en er is uiteraard tijd voor vragen uit de zaal.

Kom je meepraten over dit belangrijke onderwerp?

Gegevens

Datum:
1 juli 2019
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

Stichting Argan
Jan Tooropstraat 6A
Amsterdam, 1062BM Nederland
+ Google Maps