Om vrouwen hun eigen keuzes te laten maken, is het belangrijk dat iedereen weet hoe belangrijk dit is. Vrouwen zelf, maar dus ook de jongens en mannen in hun leven. Vaders hebben een hele belangrijke rol in de emancipatie en ontwikkeling van jongens.

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Soms verschillen de keuzes die ouders willen maken van elkaar. Zo zijn er mensen die traditie heel belangrijk vinden en daarom de keuzes van hun kind verbieden. Strenge normen en waarden kunnen hier ook voor zorgen. Net als de sociale druk in je omgeving, waardoor je toch iets anders kiest voor je kind dan je eigenlijk zou willen. Strenge mannen of jongens kunnen er voor zorgen dat meisjes niet de keuzes mogen maken die ze zouden willen.

Ook zijn er vaders die graag veel meer willen doen in de opvoeding van hun kinderen. Vaak gaan vrouwen er van uit dat zij hier verantwoordelijk voor zijn, terwijl de mannen heel graag willen helpen.

Organisaties die zich richten op de emancipatie van jongens & mannen kunnen via het SPE worden gefinancierd. Projecten kunnen zich richten op mannen, jongens en vaders. Het SPE stimuleert het betrekken van vrouwen bij deze projecten!

Aanvragen moeten voldoen aan onze criteria, lees deze goed door voor je aan de slag gaat. Voldoet het plan aan de criteria? Volg dan het stappenplan en dien een aanvraag in door een ingevuld aanvraagformulier  te mailen naar info@spe-amsterdam.nl.