Het speerpunt seksuele diversiteit richt zich op alle LBT vrouwen in Amsterdam. LBT betekent alle lesbische, biseksuele en transgender vrouwen.

Deze vrouwen kunnen tegen veel verschillende problemen aan lopen. Zo kan het zijn dat een vrouw niet eerlijk durft te vertellen tegen familie of de omgeving wie ze is. Ook kan het zijn dat deze omgeving niet wil dat een vrouw gevoelens heeft voor een andere vrouw. Hierdoor leven veel jonge meiden en vrouwen een dubbelleven. Dit kan er voor zorgen dat vrouwen bang zijn, eenzaam zijn en zich depressief voelen. De problemen van de vrouwen oplossen is niet makkelijk. Daarom kunnen organisaties die een project op willen zetten dat gaat over LBT, gefinancierd worden door het SPE. Dit kunnen projecten zijn die zich richten op vrouwen, maar ook op bijvoorbeeld ouders om zo taboe thema’s te bespreken.

Om een aanvraag in te dienen, is het van belang om een aanmeldformulier spe (PDF) in te vullen. Daarnaast moet de aanvraag aan een aantal criteria (PDF) voldoen. Lees ook ons stappenplan.