Indische Jasmijn

Indische Jasmijn is actief met en voor jonge meiden uit Oost. Meidenwerk is hard nodig in Oost. Er is voor iedere doelgroep wel iets te vinden, behalve voor de meiden. Meiden worden mede daardoor onvoldoende bereikt en het aanbod van voorzieningen sluit niet genoeg aan op hun behoeften.

Indische Jasmijn heeft een eigen ‘huiskamer’. De gedachte hierachter is dat een jongerencentrum bij ouders van meiden vaak een jongensimago heeft. Dit is dan ook de reden dat sommige meiden niet van hun ouders naar het jongerencentrum mogen. Zij denken dat de jongens die daar komen hun meiden zullen lastig vallen. Ook veel jonge meiden zijn daar bang voor. Daarom is het van belang dat het meidenwerk een eigen ruimte heeft waar de doelgroep zich veilig en thuis voelt. Een plek waar ze vertrouwelijk kunnen praten en bezig zijn.

Meidenwerk staat bij veel instellingen nog altijd weinig op de kaart. Er wordt weinig aandacht besteed en georganiseerd voor deze groep. Risicomeiden en hun problematiek zouden makkelijker in kaart gebracht kunnen worden als zij zich bij een meidengroep aansluiten en over hun problemen kunnen praten met iemand. Deze groep is moeilijk zichtbaar en instanties hebben weinig grip op deze groep. Meiden zijn niet of nauwelijks te vinden op straat en op school doen ze het meestal goed. Daarom is Indische Jasmijn nodig.

download

Contactpersoon: Yasmine Anki

E-mail: indischejasmijn@info-enzo.com

Facebook: www.facebook.com/indische.jasmijn

Javaplantsoen 19
Amsterdam 1095 CR NH NL
Plan je route