twitter

logo Amsterdam

Vrouwenorganisaties

A

B

C

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

O

P

S

T

V

W

Z

Hippe HeksContactpersoon: Jamila el Fahmi

Jan de Louterstraat 13
1063KX Amsterdam (Geuzenveld-Slotermeer)

T: 020-6112268
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
W: www.dehippeheks.nl

De Hippe Heks is een vrouwenontmoetingscentrum voor vrouwen in de Amsterdamse wijken Geuzenveld en Slotermeer. De Hippe Heks is opgezet vanuit de gedachte dat vrouwen in de samenleving voor zichzelf moeten kunnen opkomen. Speciale aandacht wordt gegeven aan allochtone vrouwen die bijna geen Nederlands spreken en vaak analfabeet zijn. De missie van de Hippe Heks is een plaats bieden waar vrouwen hun capaciteiten en daarmee hun perspectief op maatschappelijke participatie, werk en economische zelfstandigheid kunnen vergroten.

Het centrum biedt activiteiten aan op het gebied van emancipatie, empowerment, scholing, sociale activering, (toeleiding naar) werk, ontmoeting, sport en ontspanning. De Hippe Heks stimuleert vrouwen ook zelf initiatieven te ondernemen op bovenstaande gebieden. Het is een vertrouwde, laagdrempelige en veilige plaats voor vrouwen uit Geuzenveld-Slotermeer.

Trefwoorden: vrouwen, Geuzenveld Slotermeer, activering, ontmoeting, cursussen, empowerment, Nieuw-West, Marokkaanse vrouwen